Kvalitet og bæredygtighed samlet i ét

Bæredygtighed er et ord, der for tiden er på rigtig manges læber. De seneste år er det tillige et fænomen, der har bevæget sig dybt ind blandt rækkerne i mode- og tøjindustrien. Dette være sig både som en profitabel brandingstrategi, men også som et udtryk for den efterspørgsel og årvågenhed, der lige så langsomt vokser sig frem hos forbrugerne.

 

Verden er nemlig ved at vågne en smule op, og samfundet er ved at blive mere bevidst om, at de valg, man tager – eller ikke tager – kan have indflydelse på situationen i det store hele.

 

Selvom man kan fristes til at tro, at man ene og alene ikke kan gøre nogen forskel, så tænk i stedet: Hvad nu hvis alle tænker sådan? Hvad nu hvis alle begynder at ændre forbrugsvaner, madvaner osv.?

 

Så kan vi pludselig rykke bjerge.

Start med de basale ting i dit liv

Det kan måske føles en smule uoverskueligt, hvor man skal starte og slutte, når først man har taget beslutningen om at gå en mere bæredygtig vej i hverdagen. Gode intentioner er et godt udgangspunkt, men der skal konkrete tiltag til, hvis man vil gøre en forskel.

 

Start i det små.

 

Trænger dine strømper f.eks. til at blive skiftet ud? Så sørg for at købe kvalitet, og vælg strømper i et bæredygtigt materiale. Det kan f.eks. være bambusstrømper til damer, der, foruden de klimavenlige kvaliteter forbundet med selve bambusplanten, også har antibakterielle egenskaber.

 

Bambusfibrene eliminerer op til 70 % af de bakterier, som strømperne udsættes for i løbet af en dag. Det betyder, at dine bambusstrømper ikke har samme behov for hyppig vask, som almindelige sokker ellers har. På den måde skånes miljøet, da både vandforbruget og slid minimeres.

Bambusplanten kan mere, end man tror

Billigesokker.dk følger man med i den stigende efterspørgsel på produkter i bambusfibre. Alt fra boxershorts og t-shirts til strømper sælges i det fugtabsorberende materiale, der, ligesom uld, har naturlige, varmeregulerende egenskaber.

 

Men bambussens gode kvaliteter og egenskaber strækker sig langt ud over, hvad man som forbruger kan mærke på egen krop. For det er selve planten, der er interessant i et bæredyggtigt perspektiv.

 

Bambusplanten kræver nemlig næsten ingen vanding og kan dyrkes uden brug af pesticider. Derudover optager den mere CO2 pr. kvadratmeter end almindelige træer, og når planten er fældet, sætter den selv nye skud.

 

Da der er tale om et naturmateriale, er bambus også biologisk nedbrydeligt – og det er summen af disse kvaliteter, der gør, at modeindustrien kigger mod bambusplantagerne som et vigtigt led i deres planer for grøn omstilling.

 

Som forbruger kan du være med til at påvirke denne omstilling ved at støtte efterspørgslen på tøj og strømper lavet i bambus – og ved at være bevidst om, at det, du køber, er i ordentlig kvalitet, så det kan holde længe.