En skinnende bil gør dig (bil)glad i låget!

Du har med garanti også været der! Og kigget efter en bil, der bare stod knivaskarpt og skinnende i lakken! Det kan du også sagtens selv gøre det – og processen med at komme derhen, kan du se som en form for terapi – for en skinnende bil gør dig med garanti glad i låget.

Det kedelige først

For at kunne opnå en skinnende bil kommer vi ikke uden om at der skal bruges en række bilplejeprodukter. Det primære element til at kunne få en skinnende bil er en polermaskine. Er du i tvivl om hvilken du skal have – så få overblikket over polermaskiner og guides her.

Hvorfor giver en skinnende bil glæde?

Nogle er ligeglade med hvordan deres ting ser ud – andre er ikke. Du ved nok selv bedst om du er typen, der lægger mærke til om der er rent hjemme hos andre mennesker, eller om du finder glæde i at se noget transformere sig fra grimt til flot. 

Hvis du gør, så bliver du med garanti også glad for processen med at skulle polere din egen bil, for selvom du måske ikke synes at den trænger, så garanterer jeg dig for at du kan se forskellen når først du har været hele bilen igennem,

Er det svært?

Har du aldrig poleret eller gået op i bilpleje før – så ja. Det er ikke “bare lige”, men for langt de fleste er der en god læringsproces i at gøre det selv. Det vigtigste er at “bruge hovedet” og så benytte de redskaber, der er muligt til at kontrollere hvor meget lak du f.eks. har på bilen gennem en lagtykkelsesmåler. 

Hvis du gerne vil have lidt mere sikkerhed for at det du gør er korrekt – er der mulighed for at du kan tilmelde dig et kursus i bilpleje – hvor du også vil lære hvordan man polerer en bil. 

Sådan gør du

For at få en skinnende bil skal den først og fremmest vaskes. Dernæst skal bilen afrenses kemisk for flyverust og tjære. Derefter skal den rengøres mekanisk – f.eks. ved brug af en claybar. Derefter er du klar til at gp i gang med poleringen, som foregår med en eller flere maskiner, samt et udvalg af polermidler og polerskiver. Det nemmeste er at se en video af hvordan du gør, og så købe en produktpakke, hvor det hele er afstemt på forhånd til at passe sammen. En god polering kan tage 1-2 dage, særligt hvis det er første gang du skal gøre det. 

Husk lakforsegling

Selv om din bil nu er flot, skal du have lakforseglet bilen, da den ellers hurtigt vil komme til at se trist ud igen. Her kan du f.eks. bruge en rigtig eller en syntetisk voks. Det giver en fornuftig holdbarhed, uden at det kræver en doktorgrad i påførsel.